Påskinspiration – ägg, lax, sparris och godis

Påsken är snart här och det är dags att börja planera vad som ska stå på påskbordet. I år åker Strandbergs till landet men först blir det en påskmiddag på skärtorsdagen. Jag ska fundera lite på vad exakt jag ska servera men håll utkik på instagram så kommer det säkert upp där. Det blir troligen inte ett klassiskt påskbord.

Här nedan har vi i alla fall samlat våra rätter som passar bra just till ett påskbord. En del gammalt som ni säkert känner igen men förhoppningsvis något nytt. Ett alternativ till det klassiska påskbordet är annars att äta en vanlig trerätters middag och det är nog mera något sådant jag är inne på. Då plockar jag kanska en förrätt och sedan blir det troligen lax, men det funkar såklart även med en härlig kyckling eller lamm.

Kolla gärna in våra två nya recept för en påskmiddag på grillen; ”hajk-sill” och kycklingmacka.

image

Påskfrukost

Vi kör gärna på ägg hela dagen. Pom & Floras ägg- och avocadomacka går verkligen varm hos oss. Vi köper gärna danskt rågbröd hos vårt lokala bageri men det går såklart toppen att baka exv. kavring (ett snabbt och enkelt recept med bakpulver, bikarbonat  och filmjölk)Ägg Benedict – med pocherat ägg, skinka/lax, spenat och hollandaise på toast är annars en god och stadig frukost. Eller varför inte en klassisk äggröra?

avocado-ägg-macka

Sill & smårätter

Något gott och gult efter maten

Vi hoppas detta kan inspirera lite. Vi önskar er en glad påsk!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s