Med en tryckkokare tar denna rätt inte mer än 45 minuter att laga, i vanlig gryta kan man räkna med ca 2,5 timme. En rätt som alla barnen tyckte om och som är så bra att frysa in. Det här är alltså en rätt att göra när en har mer tid, eller förslagsvis en större laddning på helgen.
450 g högrev (eller annat grytnötkött)
1 bruk krossade tomater
4 dl vatten
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 msk hel kummin
1 msk salt
2 msk paprikapulver
1 lagerblad
5 medelstora potatisar
gräddfil
persilja
smör
Skär köttet i ca 2 cm stora bitar och bryn det i smör i en stekpanna. Lägg sedan köttet i en gryta. Mortla kummin och salt tillsammans om du har en mortel. Hacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med kummin, salt och paprikapulver. Häll över det till grytan och tillsätt vatten och krossade tomater samt lagerblad.
I en tryckkokare – koka i 20 min, släpp på trycket och ha i skalad och tärnad potatis och koka sedan i 10 minuter till.
I en vanlig gryta – låt det koka upp och puttra tills köttet är mjukt ca 2 timmar, ha då i potatisen och koka i 15-20 minuter till.
Servera med gräddfil och hackad persilja samt ett gott bröd.
/Rikard Wicklund
11 kommentarer Lägg till din