Skorpor med valfria smaker


Dessa skorpor varieras efter årstid, vad som finns i skafferiet eller efter vad jag är sugen på! Till jul blir det såklart med pepparkakskryddor i en del och den andra saffran. En ganska stor laddning men de har en tendens att gå åt. Andra smaker kan vara sötmandel och vitchoklad. Pistage och mörk choklad. Schweizernötchoklad.
Det står ofta en burk hemma med skorpor, liten lagom mumsbit när sötsuget sätter in, passar också jättebra att lägga i en fin burk eller påse och ge bort i present.

Du behöver
230 g smör, rumsvarmt
200 g strösocker
100 g råsocker
4 ägg
560 g mjöl, ev lite mer
4 g bakpulver
3 g salt

Förslag på smaksättning
1 g saffran, till en halv sats
3 tsk pepparkakskryddor, till en halv sats
200g nötter & 200g choklad
300g schweizernöt
dumlegodisar med pepparkakssmak & pepparkakskrydda

Blanda socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ut det. Även om man är försiktig kan det ”skära sig”. Men det gör inget. Blanda sedan i en ny skål mjöl, bakpulver och salt och tillsätt i den andra degen och blanda ordentligt. Vill du ha två olika sorters skorpor delar du degen på hälften.

Tillsätt din valda smaksättning.

Dela varje deg i två och rulla ut dem så de ryms på en bakplåt. Grädda dem i ugnen, 170 grader 35 minuter, ta ut dem och skär dem i lagom mumsbitar. Ta ner ugnen till 120 grader och torka i 30-60 minuter.

Tips! För att få fram mer smak i saffran krossar man det med tex strösocker

/Nicklas

dumle

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s