Strimlad biff/entrecôte med ingefära, vitlök, purjolök och broccoli 

biff-broccoli

Ni Hao!

I dag blir det en god och snabb rätt som inspirerats av ett besök på vår favorit Kinarestaurang. Om du börjar med att sätta på riset så är rätten så gott som klar när riset är klart. Jag har valt att använda lövbiff eller entrecôte, men det funkar även med exempelvis kyckling om ni föredrar det. Eller varför inte använda tofu och mer grönsaker för en vegetarisk variant.

600 gr lövbiff alt. entrecôte
4 vitlöksklyftor, skalade
8 cm ingefära, skalad
1 msk matolja
1 st purjolök, normalstor
1 broccolihuvud, 250 gr
5 msk tamarisoja
1 dl ostronsås
2 dl vatten
1 msk maizena
Matolja till stekning

Strimla köttet, finriv vitlök och ingefära. Blanda samman köttet med vitlöken, ingefäran och matolja. Skölj purjolöken och skär den sen i 1/2 cm tjocka skivor. Plocka broccolin i små buketter, stjälken skalar du och skivar tunt. Blanda samman soja, ostronsås och vatten, vispa ner maizenan i vätskan. Sätt en panna på hög värme och stek köttet i lite matolja tills det blivit brynt, tar någon minut. Tillsätt purjo och broccolin rör runt och häll på vätskan, låt koka upp och låt puttra ca 1 minut under omrörning. Servera med ris.

/Fredrik

broccoli-panna

3 kommentarer Lägg till din

  1. Vickan skriver:

    Så gott, snabbt o lättlagat! Bokmärkt recept!

    Gilla

Lämna en kommentar