I El Palo utanför Malaga pluggade jag spanska tillsammans med min fru under några månader. Vi har många härliga matminnen därifrån och ett av dem är mackorna som detta recept är inspirerat av, som man kunde köpa i ett håliväggenställe. Kön var alltid minst en halvtimme lång, men det var det värt när man fick en majonäsdrypande macka i handen att sitta på stranden och äta!
Alla tre barnen älskade mackorna! Brödet bakade jag själv, men ett tips är att svänga förbi pizzerian och köpa pizzabröd. De blir perfekta! Här kommer även ett recept på en enkel majonäs, som du gör smidigt och snabbt med en handmixer.
4 st goda bröd att fylla (eller fler beroende på storlek)
Isbergssallad
3 st tomater
½ gurka
4-8 st ägg, beroende på antal bröd
3 st avokado
Skivad ost
Majonäs, egengjord eller köpt
(gott även med skinka, stekt kyckling, bacon, gorgonzola, ös på med allt du är sugen på)
Skiva tomater, gurka och avokado. Ta loss salladblad, skölj och låt dem torka. Stek äggen, gärna så att gulan inte stelnar, så den rinner ut sedan. Bred majonäs på under och överdel av brödet och ha på alla pålägg. Mums!
Majonäs
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
2 dl raps/mat/solrosolja
Salt och peppar
Knäck ägget i en smal cylinderformad skål, häll i dijonsenap och rödvinsvinäger. Sätt i mixern till botten och häll på matoljan. Sätt igång mixern och håll den längst ner i botten, när du ser att det börjar bli tjockt så lyfter du försiktigt på mixern så olja kan sippra ner, lite i taget. Kör tills allt blandat sig. Smaksätt med salt och peppar. Detta tar någon minut och du har gjort din egen majonäs!
Hej! Kan du inte lägga ut receptet på brödet? 🙂 gillar er blogg jätte mkt! 🙂
GillaGilla
Hej Sarah, vad kul att du uppskattar bloggen. Degen jag använde till mackorna är samma som till ”fredagspizzan”- ett tidigare inlägg. Jag bakar helt enkelt ut degen till mindre pizzor utan fyllning och gräddar på 300 grader på en baksten, ca 10 minuter.
Lycka till
/Rikard
GillaGilla