Halstrad lax med bakade rotfrukter, citron och soja

037

Rotfrukterna ska bakas ganska länge i ugnen, men ett tips är att fixa det så fort du kommit innanför dörren och sedan ta tag i att öppna posten, packa upp väskor och hänga tvätt, medan rotfrukterna lagar sig självt i ugnen. Du kan också skära dem kvällen innan och lägga i formen med smör, så är det bara att skjutsa in ugnen.

1 rotselleri
3 morötter
2 gula lökar
1 blomkålshuvud
150 gr smör

2 msk japansk soja
1 pressad citron
Salt och peppar
Persilja

600 gr laxfilé

032

Sätt ugnen på 175 grader. Skär allt i grova bitar och lägg i en ganska trång form, så att smöret når upp en bit på rotfrukterna. Klicka över smöret, salta och peppra och sätt in i ugnen, 175 grader i cirka 45 min. Ta ut formen ett par gånger och ös smöret över rotfrukterna. När rotfrukterna är mjuka är de klara. Pressa då över citron och häll på soja och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och klipp persilja över. Servera med halstrad lax och eventuellt kokt eller rostadpotatis, se här hur du halstrar lax på bästa sätt.

Smaklig spis!
/Rikard

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s