Snart är det åter dags för påsk. I det här inlägget har vi samlat våra påskfavoriter och annat gott som kan passa på påskbordet. Det är högt och lågt – plocka era favoriter och låt er inspireras.
- Matjesill med ägg och brynt smör
- Yngsjösill – enkel krämig sill som blir mångas favorit
- Sikromsill – en klassiker
- Smörrebröd med rökt sik eller gravad lax, pepparrot och syrad rödlök
- Gubbröra i tunnbröd
- Skagenröra på grillat tunnbröd
- Kronärtskocka – ett perfekt tillbehör
- Rostad rotselleri
- Löjromspizza – perfekt som snacks eller som alternativ förrätt
- Små rårakor med tillbehör
- Fläder- och citrongravad lax
- Västerbottenpaj
- Frittata med ansjovis och västerbottenost
- Frittata med grönsaker och getost
- Potatissallad med sikrom och citron
- Grönkålsallad med getost och valnötter
- Äggfri vegansk majonnäs på mindre än två minuter alternativ med ägg
- Ägg med kaviargrädde
- Ugnsbakade ägg
- Äggröra
- Ägg Benedict – pocherat ägg, skinka/lax, spenat och hollandaise på toast
- Sikromshollandaise eller vanlig hollandaise
- Löjromsdipp
- Ny variant på fröknäcke
- Levain – världens godaste bröd?
- Ramslöksfocaccia
Eller varför inte satsa på en trerätters middag:
- Laxförrätt med åtapioka, sojaemolution och koriander
- Apelsinkyckling, rostade rotfrukter, apelsin & sojaemulsion
- Chokladtryffel med fruktsmak
Eller en påsktårta – glasstårta med passionsfruktscurd! Om ni inte känner för påsktårta rekommenderar vi kladdkaka med citron, serveras med varma hallon och grädde, fläder & limepaj, Marängbakelse a´la Hällevik eller varför inte festa till på munkar?
Glad påsk önskar vi!