Pasta pesto med handskalade räkor – få ingredienser, snabb och god!

Nu är det vardag igen för många och vad passar inte bättre än snabblagad mat då? Här är en rätt som är otroligt snabb, lätt och gott! Passar även att laga till många. Vi bjöd svägerskan med familj och fick helt klart godkänt, vilket är extra roligt när några av dem är försiktiga med vad de äter.

Man kan fuska med att köpa pesto, men har du en mixer/matberedare så rekommenderar jag skarpt att göra egen. Det är verkligen inte svårt, och så mycket godare.
Pasta i mängd efter hur många ni är. Peston är beräknad för 4 vuxna men blir säkert lite över. 200-300gram handskalade räkor, vi använde oss av icas som vi tycker är bra. Servera gärna med en grönsallad till.

Peston:
2 krukor Basilika
100 g Pinjenötter
1 vitlöksklyfta
ca 50 g parmesan, riven
2-3 dl olivolja
salt och svartpeppar

Mixa vitlök, pinjenötter och basilika i matberedaren. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och späd med olja till önskad konsistens. Tips! Är olivoljan stark i smaken så kan det vara bra att ta en del av olivoljan och sedan vanlig matolja.

Koka pastan enligt förpackningen. Tips! Spara lite av pastavattnet och använd när du blandar allt, det blir lätt lite ”stabbigt” annars.


Denna gång hade vi alla tillbehören var för sig, man kan även blanda allt innan servering.


Glöm inte toppa med lite extra parmesan, blanda och njut!

/Nicklas

5 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s